За часів, коли до появи інтернетів і перших сайтів знайомств залишалося більше століття, чоловіки бажали знайомитись із жінками "тут і одразу". Яким чином?

Cherchez la femme* по-американськи

Чоловіки штату Монтана (США), наприклад, у 1898 році винайшли доволі оригінальний спосіб: в одному з поселень виділили невелику територію біля салуну**, про що сповістили місцевих мешканок і мешканців відповідною вивіскою.

Самотнє шановне панство сиділо під вивіскою "Шукаємо дружин", а жінки, які проходили повз, мали змогу оцінити наявний "асортимент". Найбільш винахідливі претенденти на знайомства тримали на руках котиків, через що ефективність пошуків значно підвищувалась.

Одним із популярних інструментів знайомств у США тривалий час були газетні оголошення, – починаючи приблизно з XVII століття. З часом доречними місцями для пошуку другої половинки стали вважатись церкви, університети, офіси, бари та ресторани.

Аж тут на порозі з’явився інтернет, – і вже у 1995 році сайт для знайомств match.com запропонував майбутнім партнерам відповідати на питання анкети, щоб з’ясувати, чи мають вони щось спільне між собою. Люди все частіше знаходили один одного завдяки сервісу, тож пари, які познайомилися в інтернеті, поступово ставали звичним явищем.

Інтернет-реклама торувала свій шлях далі, і у 2010 році на зміну 1% шлюбів, які здійснювались завдяки знайомствам «по газетним оголошенням», прийшла інша статистика: на сайти знайомств і додатки припадала приблизно шоста частина перших зустрічей, які призвели до одружень.

Великий бар

Інтернет-знайомства захопили світ і зробили революцію у справі пошуку партнера (-ів). Соціолог Ессекского університету Josue Ortega порівняв всесвітню павутину з «великим баром, де панує різноманіття і куди може навідатися кожен».

Завдяки додатку Tinder, у 2013 році процес знайомства ще й "прискорився". Тож наразі, за допомогою наявних інтернет-ресурсів, можна знайти партнера (-ів) із спільними поглядами на життя та/або секс з урахуванням власних побажань і особистих пріоритетів.

Безпечно і зручно

Неофіційні опитування свідчать, що інтернет є основним місцем зустрічей і для одностатевих пар: більшість стосунків починаються онлайн, а знайомство з партнерами через інтернет часто є набагато безпечнішим та зручнішим, ніж спроби зробити це особисто в оффлайні.

Незалежно від поглядів на життя та/або секс, рекомендуємо дбати про сексуальне здоров’я: власне та партнера (-ів).

Пройти тест на ВІЛ

Пройти тест на ВІЛ – єдиний спосіб дізнатися, чи є у вас вірус. Оскільки симптоми ВІЛ можуть розвиватися роками, варто обстежитись, навіть якщо ви почуваєтесь добре. Знання власного ВІЛ-статусу, – незалежно від того, позитивним чи негативним буде результат тесту, – важливий крок для збереження здоров’я та якості життя.

Замовити тест на ВІЛ додому

https://forms.gle/fsaV7DB8ceduYMhz9

А де зазвичай знайомитесь ви?

__________________________

*салун – американський бар за часів Дикого Заходу.

**Cherchez la femme – стійкий вираз, в перекладі з французької "Шукайте жінку".

Джерело: The Economist

Ви вирішили дізнатись про свій ВІЛ-статус? Зв'яжіться з нами