В організм людини вірусний гепатит В (ВГВ) потрапляє при контакті з кров’ю або іншими біологічними рідинами, зокрема при сексуальних контактах з інфікованим партнером, при небезпечній практиці виконання ін’єкцій і порізах колюче-ріжучим не дезінфікованим або не одноразовим інструментом (наприклад, при спільному використанні голок, лез для гоління, інструментів для манікюру, татуювання, пірсингу, шрамування і т.п.), при хірургічних втручаннях, стоматологічних маніпуляціях та інших інвазивних процедурах, а також від інфікованої матері до дитини під час пологів та природного вигодовування.

Гепатит В піддається профілактиці за допомогою безпечних, доступних та ефективних вакцин. Однак, незважаючи на це, в Україні, як і в інших країнах світу, існує низка проблем та перешкод у діагностиці, профілактиці та лікуванні ВГВ.

«Перешкоди в лікуванні гепатиту В в Європі: погляди пацієнтів та лікарів» – це перша стаття із серії публікацій про гепатит В, в якій лікар з Іспанії та пацієнтка з Болгарії обговорюють свій досвід подолання бар’єрів у лікуванні ВГВ і діляться думками про те, які дії необхідно зробити, щоб ці бар’єри усунути.

Читати детальніше: за посиланням

Приєднуйтесь до нас

у facebook: https://www.facebook.com/menZDRAV

інстаграм: https://www.instagram.com/menzdrav_foundation/

тік-ток: https://www.tiktok.com/@menzdrav_foundation

Залишайтесь здорові!