Історія Анастасії та Олексія "Кохання від ВІЛ-статусу не залежить, – саме такого висновку дійшла Анастасія, якій довелося пройти через багато життєвих поворотів. Своє кохання вона знайшла одразу після того, як влаштувалася на роботу менеджером у супермаркеті після переїзду в інше місто. Нам невідомо, про що розмовляли Анастасія та її новий знайомий Олексій у той час, коли квіти по-особливому запашні, а поцілунки солодші за цукерки, адже це – виключно їх особиста справа.

“Я завжди знала, що й як мені робити, незважаючи на те, що порадників “як жити” навколо було достатньо”, – розповідає Анастасія. У день, коли їх подружньому життю виповнилось 5 років, “добрі” люди “нашепотіли” жінці, що в минулому у її обранця Олексія був досвід вживання наркотичних речовин. В житті подружжя нічого не змінилося.

З часом додалися клопоти щодо влаштування дітей у садочок та школу, переїзд у нове помешкання тощо. Не дивлячись на те, що останнім часом Анастасію турбували кашель, підвищена температура та слабкість, до лікаря вона не зверталася, тест на ВІЛ не робила: спочатку діти, адже турбота про них важливіша.

В якийсь день чоловік Анастасії почав скаржитись на сильний головний біль, висипання на шкірі, звернув увагу і на збільшені на шиї та в паху лимфовузли. Подружжя вирішило, що спочатку потрібно пройти обстеження Олексію, принаймні, здати аналізи. Які саме, – вони призначили собі самі, але ніяких специфічних симптомів, що вказували б на конкретне захворювання, не знайшли.

"Прийшов час звернутися до лікарів. Коли Олексію зробили швидкий тест на ВІЛ, він розповів мені про позитивний результат, і разом ми вирішили зробити тест і мені", – каже Анастасія. Її ВІЛ-статус теж виявився позитивним. Після низки досліджень лікарі діагностували в чоловіка й цитомегаловірус. Сьогодні подружжя лікується, приймає антиретровірусну терапію. Анастасія: "Я хочу сказати, що головне – не зупинятись, навіть якщо результати аналізів викликали у вас шок, як це було у нас.

Дякуємо за консультацію та підтримку соціальному працівнику ГО menZDRAV-UA, адже прийняти новий стан – це не просто. Навіть, якщо ви дізналися, що ВІЛ-статус ваш або партнера позитивний, життя не закінчується. Лікуйтесь”.

?menZDRAV-UA Чому важливо пройти тест на ВІЛ і вам і вашому партнеру(-ці)?

Тому що швидкий тест дає можливість встановити ВІЛ-статус: і ваш і партнера (-ки). У разі виявлення ВІЛ кожна людина має змогу почати лікування, яке рятує та зберігає життя. Зробіть тест на ВІЛ та запросіть партнера/партнерку! Або

?замовте оральний тест на ВІЛ: це безкоштовно.

?Оральний тест по слині:

*безпечний – не потребує взяття крові з пальця або вени;

*швидкий – ви знаєте свій ВІЛ-статус через 15 хвилин;

*безкоштовний – можна замовити для себе та/або партнера просто зараз за посиланням:

➡️посилання

ℹ️ Інформаційна лінія menZDRAV-UA: +38 (099) 484 05 53, телефон, телеграм, вайбер, вотсап.